Alweer 1 jaar Cafetaria Winssen

Gepubliceerd op 10 november 2023 om 15:00

Vrijdag 10 november 2023 vierde Cafetaria Winssen alweer het 1 jaar bestaan. En dat jaar is omgevlogen, want er is dagelijks heel veel werk te verzetten. De Cafetaria wordt gerund door Michel en Marion, die woonachtig zijn in Ewijk.

Michel heeft altijd al een passie gehad voor lekker eten en drinken. Tja, in de vorige eeuw woonde ik al jong op mijzelf. Na maanden van blikvoer en groente uit potjes, werd het de hoogste tijd om gezonder te gaan eten. Mijn moeder kon altijd heerlijke pasta's en salades maken, mijn Oma soep en draadjesvlees en mijn pa was altijd handig met hamburgers en slaatjes. Dus dat was op zich al een aardige basis. Verder heb ik naast mijn drukke werkzaamheden altijd hobby en plezier gehad in het verder ontwikkelen van eenvoudige, complete en smakelijke gerechten.

Maar hoe zit dat met Marion? Ooit heb ik Michel verleid met mijn hamburger specialiteiten. En in de Cafetaria bak ik meestal de hamburgers. En het is niet omdat het mijn mannetje is, maar Michel kan gewoonweg heerlijke gerechten maken. En juist door het werk in de cafetaria leer ik zelf ook steeds meer gerechten maken, van Michel. Denk bijvoorbeeld aan de hete kip, kipsaté of de champignon roomsaus voor bij de Schnitzels. 

Verder is Marion natuurlijk de drijvende kracht achter de schermen. Denk bijvoorbeeld aan de afwas, het schoonmaken, het bijhouden van de saladebar en versproducten. En dan ook nog heel veel voorbereidende werkzaamheden zoals borden opmaken met salades, het klaarzetten van de sauzen en bestek. Teveel om op te noemen wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een cafetaria en eetcafé.

Heb je vragen aan Michel of Marion? Laat dan gerust een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.