Ambachtelijke verse friet bij Cafetaria Winssen

Gepubliceerd op 26 juli 2023 om 17:01

WINNSSEN – Bij Cafetaria Winssen worden frieten op een ambachtelijke manier gemaakt, omdat de aardappels rechtstreeks van de boer komen en de aardappelen ter plaats geschild en gesneden worden tot frieten en patatten. Wellicht een goed moment om hier wat dieper op in te gaan.

Van aardappels naar friet

De aardappels komen bij ons rechtstreeks van de boer, die een eerlijke prijs vraagt per kilo. De aardappels worden geleverd in kisten of in aardappel netten. De aardappels worden bij ons gecontroleerd en gaan dan in de schilmachine. Onze schilmachine heeft de capaciteit om zo'n 150 kilo aardappelen per uur te schrappen. In de schilmachine worden de aardappels ontdaan van de schil en eventuele uitschieters. Daarna worden de geschilde aardappels gewassen in een waterbad.

Voorbakken

Na ongeveer een uurtje worden de aardappels handmatig gesneden tot frieten van 9mm in onze snijmachine. Aardappels die niet in de snijmachine passen, worden met de hand gesneden. De gesneden frieten worden eerst voorgebakken in de zonnebloemolie. Tijdens het voorbakken worden de frieten goed gaar, krijgen ze een mooie goudgele kleur en een krokant jasje.

Zodra het voorbakken gedaan is, worden de frieten afgekoeld in de koelplaten. Eenmaal afgekoeld zijn de frieten klaar voor het afbakken voor onze gasten en klanten.

Bakken in Zonnebloemolie

Wij bakken onze frieten en snacks niet in frituurolie, maar juist in zonnebloemolie. Niet iedereen kan frituurolie goed verdragen, daarom is bakken in zonnebloemolie veel toegankelijker voor onze klanten en gasten. De snacks zijn daardoor veel minder vet en de smaken komen beter tot hun recht.

Sterker nog, in gebakken friet komen bepaalde vitaminen en antioxidanten vrij, die ervoor zorgen dat andere voedingsstoffen goed opgenomen kunnen worden in de bloedbaan. Let op! Als je goed gevarieerd eet, zal een frietje of een snack praktisch geen nadelige invloed te hebben op je gestel.

Salades en Seizoen Groente

Daarom zijn onze snack menu's ook voorzien van gevarieerde salades en de afhaal hoofdgerechten rijkelijk voorzien van heerlijke seizoen groenten. Klanten die beslist geen “groenvoer” bij hun gerecht willen, krijgen natuurlijk extra friet bij hun bestelling. Bij ons kan het allemaal.

Kort samengevat, worden de frieten van Cafetaria Winssen met passie, aandacht en zorg gebakken. En dat proef je!

Cafetaria Winssen is gevestigd aan de Notaris Stephanus Roesstraat 8 in Winssen.

Openingstijden

De openingstijden zijn op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 uur tot 22:00 uur. Wees welkom bij ons in Winssen.

Reactie plaatsen

Reacties

Jos
een jaar geleden

Ik kan hier wel een heel verhaal neer gaan plaatsen. Maar dat doe ik niet. Want het gaat hier om een goede cafétaria met een hele spontane eigenaar die het goed voor heeft en er veel aan doet omdat ook te creëren. En ook dat is het hem gelukt. Ondanks dat ik er een keer geweest ben. Heeft dat een hele goede indruk en nog meer dan dat gegeven. En dit omdat ik gewoon zomaar een route reed met de auto vanuit Arnhem (ivm overnachting) naar huis en niet eens in de buurt komt. Maar zoals ik al zei dat ik er geen lang verhaal van maak. Zeg ik nog wel. Michael go for it.

Groet , Jos